Omgeving


Vakantie in Le Marche bij Villa Ti Amo & Camping Le Marche

Villa Ti Amo ligt super centraal voor iedereen die het echte Italië wil ontdekken. Zowel de stranden, diversen meren, het Monti Sibillini gebergte (Parco Nazionale dei Monti Sibillini), de schilderachtige dorpjes (in overvloed), de universiteitssteden, de wandelroutes en mountainbikeroute´s etc. zijn door de perfecte ligging uitstekend te bereiken.

Monti Sibillini bezoeken:
Op zo’n 75 kilometer van Villa Ti Amo, midden in het Nationale Park Sibillini, vinden we de ‘Piano Grande’; een hoogvlakte van zo’n 23 km² omringd door de hoogste toppen van het gebied. Het eeuwenoude dorpje Castellucio di Norcia is vanwege zijn geïsoleerde ligging een bezienswaardigheid op zich en bevindt zich op een natuurlijk vormgegeven terp. Vanaf hier heeft men een uitzicht over vrijwel de gehele hoogvlakte en de enorme dimensies ervan. De bezoekers die het voorjaar hebben uitgekozen om hierheen te komen vergapen zich aan het kleurenpallet wat de bloeiende klaprozen, korenbloemen, mosterd- en linzen voorschotelen. Lokale producten zoals de pecorino-kazen, honing, truffels, ricotta, olijfolie en zachte salami’s doen de fijnproevers watertanden.

Een verscheidenheid aan sporten is beschikbaar op korte afstand, zoals paardrijden, mountainbiken, paragliding, boogschieten, rafting, tokkelen, golf etc etc.

De Adriatische kust van le Marche heeft een flinke lengte, wel 180 km. Voor het grootste deel tref je hier fijne zandstranden aan, maar ook mooie baaitjes. Het bekendste punt is wel waar de Monte Conero de zee in steekt met de prachtige plaatsen Sirolo, Numana en Porto Recanati. Uiteraard vind je ook de bekende badplaatsen met hun zandstranden zoals Porto San Giorgio, Grottamare en het onder Italianen populaire San Benedetto del Tronto. De stranden bereikt u in zo’n 45 tot 60 min en door de prachtige omgeving waant u zich in een tocht door een schilderij!!!

Tijdens de zomer vindt er een verscheidenheid aan lokale “sagras” (festivals) plaats, met elke stad zijn eigen lekkernijen. Vaak zijn er spelletjes, muziek en dans, die zorgen voor een zeer aangenaam, en, inderdaad, goedkoop avondje uit. Le Marche heeft historische, artistieke en muzikale banden en er zijn tal van bezienswaardigheden.

Sarnano (10 min.) is de dichtstbijzijnde stad, een citadel, die bewaard is gebleven met een historisch centrum. Hier bevindt zich de Spa van San Giacomo met haar therapeutische bronwater en beauty farm. Donderdag is er markt, met een verscheidenheid aan kleding, schoenen, huishoudelijke artikelen en levensmiddelen. Macerata (35 minuten) is de hoofdstad van de provincie en heeft een werkelijk prachtige openlucht theater, 1 van de twee in heel Italië, de andere ligt in Verona. Het zomer operaseizoen van concerten is een ervaring die je niet mag missen.

Urbisaglia (20min) is een belangrijke Romeinse nederzetting, waar het amfitheater nog steeds gebruikt wordt voor voorstellingen van het oude theater. Met een bezoek aan het nabijgelegen Abbadia Fiastra, met zijn prachtige abdij, museum en wijnkelders te midden van het glooiende parklandschap, is dit een leuk uitstapje.

In de andere richting, vindt u Ascoli Piceno (1 uur ), dit is een aantrekkelijke stad van groot historisch belang, met zijn mooie plein, omringd door zuilengangen. Op de eerste zondag in augustus, vindt de ‘Quintana’ plaats, een kleurrijk middeleeuws steekspel en optocht, eindigend met een groots vuurwerk. Offida is vlakbij, waar de plaatselijke dames nog kantklossen in hun deuropening.

Andere plaatsen om te bezoeken zijn onder andere: Caldarola (20 min.) de stad van de 5 kastelen; Camerino (45 min.) een universitaire stad en hertogstad; Loreto (50 min.) een spiritueel heiligdom welke wordt bezocht door vele pelgrims uit alle hoeken van het land; Fabriano (1 uur 15 min) beroemd om zijn handgemaakte papier en zijn salami, en Tolentino (30 min.) met zijn indrukwekkende basiliek gewijd aan Sint Nicolaas.

en….. natuurlijke ontbreken de vele markten niet, wij hebben voor u een lijst met de dagen en steden waar de markten zijn.